Skvelé vegetariánske kelové fašírky
Na prípravu 6-8 ks budete potrebovať
- 1 hlávku kelu, alebo 1 balenie Kel rezaný Dione
- 200 g zemiakov
- jarnú cibuľku
- nasekanú petržlenovú vňať
- 3 lyžice masla a na opekanie
- špetku chilli
- soľ
- korenie
Kel nakrájajte a vysypte do pol litra osolenej vody a krátko povarte, sceďte. Medzitým si nakrájajte na kolieska jarnú cibuľku, orestujte na masle, osoľte, okoreňte. Uvarte asi 200 g pokrájaných zemiakov, osoľte a pridajte kmín. Potom zemiaky roztlačte. Zmiešajte s prevareným kelom, s orestovanou jarnou cibuľkou, pridajte koriander, soľ, korenie a chilli podľa chuti. Rukami namočenými v studenej vode vytvorte fašírky, ktoré na masle opečte do zlata.
Foto Pixabay.com